Verwijder ongewenste tatoeages

Heb je spijt van je tatoeage of wil je ruimte maken voor een nieuwe? Wij kunnen een (deel van de) tattoo verwijderen met onze Q-SWITCH YAG laser, de nieuwste techniek op het gebied van tatoeageverwijdering.
 

Met het speciale handstuk (755nm en 532nm) kunnen wij alle kleuren behandelen.

Hoe werkt de lasertherapie concreet?

"We bestralen de opperhuid op de plaats van de tattoo met een laser, om zo de inkt in de diepere huidlaag te vernietigen. De inktkorrels worden letterlijk in stukken geschoten en door onze "opruimcellen" in de huid afgeleid naar onze lymfeklieren. Op die manier verdwijnt de inkt uit ons lichaam."

Een lasertoestel is ingesteld op een bepaalde golflengte. Om een bepaalde kleur inkt te laten verdwijnen, moet de laser op een zekere golflengte staan, meer specifiek op de golflengte van de tegengestelde kleur in het spectrum. "Zo heeft groene inkt een rode laseraanpak nodig. Zwart absorbeert alle kleuren licht, en dus ook alle mogelijke lasergolflengtes. Daarom zijn donkere tattoos het makkelijkst weer weg te krijgen."

Hoelang duurt zo'n behandeling?

Wie zijn ooit geliefde tattoo wil laten verwijderen, raakt daar niet van vandaag op morgen van verlost. "Laat ons zeggen dat zoiets gemiddeld een tiental lasersessies duurt. Tussen elke sessie zit zeker 8 tot 12 weken, om je huid te laten herstellen. Het is dus een proces van lange adem." Bij coveren is vaak 3 a 4 behandelingen voldoende.

Een standaardbehandeling is er niet. "Alles hangt af van de grootte van je tattoo, en de kleur ervan. Klassieke zwarte inkt is het makkelijkst weg te krijgen. Lichte kleuren zoals geel en groen, of moderne fluovarianten zijn moeilijker weg te krijgen. Hoe meer kleuren in je tattoo, hoe meer verschillende laserbehandelingen je moet ondergaan, en hoe langer en complexer de bestralingen. En sommige tattoo's zijn zo hardnekkig, dat er ook na de lasersessies nog een lichte, gekleurde schijn te zien is." Verdoving duurt gemiddeld 30 min en het behandelen verloopt erg snel. 

Nazorg:

Na de behandeling is het belangrijk om het goed af te plakken en het te behandelen met brandwonden gel. Evt. blaren mogen met een steriele naald door geprikt worden. Sauna zwemmen en zonenbank is 2 weken voor en na de behandeling niet toegestaan.

Prijslijst behandeling:

 

Lengte x breedte tattoo = cm²

 

1 cm² tot 2 cm² € 35,-

3 cm² tot 5 cm² € 59,-

5 cm² tot 10 cm² € 59,-

11 cm² tot 20 cm²€ 69,-

21 cm² tot 25 cm²€ 79,-

26 cm² tot 30 cm²€ 89,-

31 cm² tot 40 cm²€ 99,-

41 cm² tot 60 cm²€ 109,-

 

Prijs is per keer.

We mogen maximaal 20x20 cm in 1 keer behandelen om het genezingsproces goed te laten verlopen.

 

 

Opmeten tatoeage gaat als volgt, zie de afbeelding 5cm bij 4,5 cm = 22,5cm² = 69,- euro per keer